Cash out

Cash out on vedonlyönnissä käytettävä toiminto, jonka avulla voittorahat on mahdollista saada ennen kohteen päättymistä. Cashout sopii erinomaisesti viime hetkien tappioiden välttämiseen, sillä esimerkiksi jalkapallossa nähdään usein osumia juuri ottelun loppuhetkillä. Cashoutilla voit suojata vedot ja varmistaa ainakin osittaisen voitto-osuuden kohteesta.

Näin vedonlyönnin cash out toimii

Cashout on vielä verrattain uusi ilmestys netin vedonlyöntisivustoilla. Käytännössä cashout tarkoittaa voittojen lunastamista etuajassa, jolloin pelaaja voi välttää esimerkiksi viime hetkien maaleista johtuvat tappiolliset vedot.

Cash out -toimintoa käyttämällä saat osan voitoista itsellesi ja voiton suuruus riippuu jäljellä olevasta peliajasta ja ottelun tilanteesta. Ennen cashoutin käyttämistä on tehtävä nopea riskiarvio siitä, kuinka todennäköisesti veto saattaa ns. ”kosahtaa” ottelun loppuhetkillä. Cashoutilla vedon voitollisuus on helppo varmistaa, mutta samalla voitto-osuus voi pienentyä selkeästi.

Millä sivustoilla voin käyttää toimintoa?

Cashout -toiminto on saatavilla lukuisilla kansainvälisillä vedonlyöntitoimistoilla. Voit valita alla näkyvästä taulukosta itsellesi sivuston, joka tarjoaa voittojen lunastuksen etuajassa.

Cashout sekä pelaajan että vedonvälittäjän etu

Cashout -toiminto on hyödyllinen sekä pelaajalle että sitä tarjoavalle vedonlyöntitoimistolle. Pelaajat arvostavat mahdollisuutta välttää viime hetkien tappiot ja toiminto on yksi hyvä tapa houkutella ja pitää pelaajat uskollisina sivustolle.

Vedonlyöntitoimistot hyötyvät cashout -toiminnosta muutenkin, sillä aikainen voittojen lunastus pienentää voitto-osuutta – eli vedonlyöntitoimiston tappioiden osuutta. Vedonlyöntitoimisto voi myös päättää etukäteen mihin kohteeseen tai tilanteeseen se tarjoaa voittojen lunastamisen etuajassa, sen laskemien todennäköisyyksien mukaisesti.

Pelaajalle cashout on kuitenkin kaikesta huolimatta todella arvokas vedonlyöntityökalu, kunhan sen käyttämistä miettii tapauskohtaisesti. Etenkin isompien panosten kohdalla voitot kannattaa lunastaa hyvissä ajoin, mikäli ottelun loppuhetkillä piilee riski ison voittosumman menettämisestä.

Miten osittainen cash out toimii?

Normaali cashout koskee koko vetoon asetettua panosta. Eli lunastat koko panoksella ansaitsemasi voiton, kun käytät alkuperäistä cash out -toimintoa. Osittainen cash out toimii vastaavasti siten, että voit itse määrittää, kuinka suuren osan panoksestasi haluat ottaa huomioon voittojen lunastamisessa.

Osittaisella cashouitlla voit siis kotiuttaa itsesi esimerkiksi ”plusmiinusnolla” -tilanteeseen ja jättää kohteeseen vielä panosta loppuhetkille ja hakea isompaa palautusta.

Cash outin säännöt

Cash outia koskee yleensä joitakin sääntöjä, jotka on hyvä tarkistaa jo ennen alkuperäisen vedon asettamista. Säännöt ovat sivustokohtaisia, jotka selviävät aina cashoutin ehdoista ja lisäksi pelisivustojen asiakaspalvelut avustavat voittojen lunastamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Nordicbetin cashout on esimerkiksi käytössä vain jalkapallo-, tennis ja -jalkapallokohteissa. Osa sivustoista tarjoaa cashoutin käyttöön lähes kaikkiin lajeihin ja Unibetin sivuilla voit käyttää cashoutia muun muassa kokonaiskilpailujen voittajavedoissa, esimerkiksi tennisturnauksen voittajaa veikatessa.

Cash out vaikuttaa usein myös eri kampanjoihin ja vedonlyöntibonusten kierrättämiseen.

Toimintoa käyttämällä monet kampanjat ja bonusten kierrätykset mitätöityvät, joten eri kampanjoiden ehdot kannattaa aina selvittää ennen cashoutin käyttämistä.

 

Kirjoittaja

Joni Oinonen

Bio

Joni on toiminut kansainvälisellä rahapelialalla jo vuodesta 2015 saakka. Vedonlyöntisivustot ja suomalaiset nettikasinot ovat sen sijaan kuuluneet Jonin kiinnostuksen kohteisiin jo yli 20 vuoden ajan. Vedonlyönnissä hän keskittyy etenkin jalkapallon vedonlyöntin sekä F1-vedonlyöntiin. Joni on Vedonlyontiyhtiot.comin päätoimittaja.