14 maalis 2023 · 2 minuuttia

Miksi järjestelmävedot eivät ole kannattavia?

Järjestelmäveto on veto, jossa valitset vähintään kolme erilaista tapahtumaa/ottelua samalle vetokupongille. Järjestelmäveto on hieman monipuolisempi vetomuoto kuin esimerkiksi yhdistelmäveto, sillä voit voittaa, vaikka kaikki vetokohteet eivät osuisikaan oikein. Järjestelmävetoja on tarjolla monilla suomalaisilla vedonlyöntisivuilla.

Järjestelmävedot vaativat suurempia panostuksia, koska ne sisältävät useampia yhdistelmiä. Tämä vetomuoto soveltuu parhaiten pelaajille, jotka haluavat kasvattaa voittomahdollisuuksiaan ja jotka ovat valmiita ottamaan suurempia riskejä. Riskialttiuden vuoksi järjestelmävedot eivät kuitenkaan sovellu kaikille.

Järjestelmävetojen odotusarvo

Järjestelmävetojen odotusarvo on matemaattinen käsite, joka kuvaa pitkän aikavälin keskimääräistä voittoa tai tappiota, jonka voit odottaa saavasi tietystä vedosta. Odotusarvo voidaan laskea kertomalla jokaisen mahdollisen lopputuloksen todennäköisyys sen tuottamalla voitolla tai tappiolla, ja sitten laskemalla näiden tulosten summa.

Järjestelmävedoissa on useita eri yhdistelmiä ja mahdollisia lopputuloksia, jonka vuoksi niiden odotusarvon laskeminen voi olla monimutkaista. Yleensä järjestelmävetojen odotusarvo on kuitenkin hieman pienempi kuin yksittäisissä vedoissa, koska järjestelmävedoissa on enemmän mahdollisuuksia hävitä.

Järjestelmävetoja on tarjolla monilla suomalaisilla vedonlyöntisivuilla.

Järjestelmävedot ovat hauskoja, mutta eivät järkeviä

Järjestelmävedot voivat tarjota suurempia voittomahdollisuuksia, mutta ne ovat myös riskialttiimpia ja voivat johtaa suurempiin tappioihin.

Järjestelmäveto vaatii suurempia panostuksia, koska se sisältää useita yhdistelmiä. Näin ollen järjestelmäveto voikin johtaa suurempiin tappioihin, jos jokin valituista kohteista häviää. Lisäksi järjestelmävedot voivat olla monimutkaisia, ja ne vaativat sekä tarkkaa harkintaa että laskutoimituksia.

Vedonlyöntiyhtiön bonusehdoissa voi myös olla määritelty, että ilmaisvedot eivät ole käytettävissä järjestelmävedoissa. Lisäksi järjestelmävetojen kertoimet ovat yleensä pienemmät kuin yksittäisissä vedoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on voitettava useampi veto saadaksesi saman voiton kuin yksittäisissä vedoissa.

Kaiken kaikkiaan järjestelmävedot ovat riskialttiita ja ne vaativat huolellista harkintaa. Kannattaakin siis harkita tarkasti omia tavoitteitasi ja pelibudjettiasi ennen kuin ryhdyt asettamaan järjestelmävetoja.

Yhdistelmävetojen lyöminen on aina vedonlyöntiyhtiön etu

Yhdistelmävetojen asettaminen on etu vedonlyöntiyhtiölle, sillä se lisää todennäköisyyttä, että sinä eli asiakas häviät vedon. Yhdistelmävetoa asettaessasi sinun on ennustettava oikein useiden tapahtumien lopputulos voittaaksesi. Tämä lisää voiton vaikeutta, sillä vaikka ennustaisit oikein useiden tapahtumien lopputuloksen, yksikin virheellinen ennuste saa sinut häviämään koko vedon.

”Vedonlyöntiyhtiöt tekevät järjestelmävedoilla rutkasti voittoa”

Yhdistelmävedoissa on usein myös pienemmät kertoimet kuin yksittäisissä vedoissa, mikä tarkoittaa, että mahdollinen voitto on pienempi, vaikka onnistuisit ennustamaan kaikkien tapahtumien lopputuloksen. Pienemmät kertoimet vähentävät vedonlyöntiyhtiön riskiä tarjoten sinulle kuitenkin samalla mahdollisuuden voittoon, mikä tekee yhdistelmävedosta kannattavan strategian yritykselle.

Single-veto on vedonlyöntiammattilaisten valinta

Single-veto eli yksittäisveto on ammattilaisten valinta useastakin eri syystä. Ensinnäkin yksittäisvetojen kertoimet ovat yleensä paremmat kuin yhdistelmävetojen. Tämä tarkoittaa sitä, että ammattilaiset voivat saada parempaa vastinetta rahalleen.

Yksittäisvedot ovat yksinkertaisempia ja helpompia hallita kuin yhdistelmävedot, joissa useita tapahtumia yhdistetään yhdeksi vedoksi. Ammattilaiset voivat keskittyä paremmin yksittäiseen tapahtumaan ja tehdä tarkempia ja perusteellisempia analyyseja ennen vedon asettamista. Yksittäisvetojen osumatodennäköisyys on myös merkittävästi suurempi kuin yhdistelmävedoissa.

Yksittäisvetojen avulla ammattilaiset voivat myös välttää epävarmuutta, joka liittyy yhdistelmävetojen useiden tapahtumien ennustamiseen. Vaikka yhdistelmävetojen kertoimet ovat houkuttelevia, yhden tapahtuman virheellinen ennustaminen voi johtaa koko vedon häviämiseen.

Jos kuitenkin lyöt järjestelmävedon, muista nämä

Alla muutamia asioita, jotka on hyvä muistaa järjestelmävetoja asettaessa: 

Kirjoittaja

Joni Oinonen

Bio

Joni on toiminut kansainvälisellä rahapelialalla jo vuodesta 2015 saakka. Vedonlyöntisivustot ovat sen sijaan olleet Jonin kiinnostuksen kohteita jo yli 20 vuoden ajan ja hän seuraakin vedonlyöntiyhtiöiden ja nettikasinoiden kehittymistä aktiivisesti. Vedonlyönnin kohteissa Joni suosii etenkin jalkapallon vedonlyöntiä ja F1-vedonlyöntiä.