14 marras 2023 · 2 minuuttia

Urheiluvedonlyönti vs viihdevedonlyönti – miten ne eroavat toisistaan?

Urheiluvedonlyönti on ylivoimaisesti suosituin vedonlyönnin muoto, mutta myös erilainen viihdekohteiden vedonlyönti on yleistynyt. Miten ne eroavat toisistaan ja kumpi on kannattavampaa?

Vedonlyöntiyhtiöt

Monille meille urheiluvedonlyönti on se ainoa vedonlyönnin muoto, onhan se tullut meille suomalaisille tutuksi jo vuosikymmenten ajan. Nykypäivänä ulkomaiset vedonlyöntisivut tarjoavat kuitenkin rutkasti kertoimia myös erilaisiin viihdekohteisiin, kuten vaaleihin ja tosi tv -ohjelmiin. Urheiluvedonlyönti ja viihdevedonlyönti eroavat toisistaan merkittävästi ja seuraavassa käymme läpi tärkeimmät erot niiden välillä ja vertailemme myös, kumpi on kannattavampaa.

Urheiluvedonlyönti vs viihdevedonlyönti eroavaisuudet

Kuten todettua, urheiluvedonlyöntikohteilla ja viihdekohteilla on merkittäviä eroja. Suurin ero on tietenkin se, että urheiluvedonlyönnin kohteiden lopputulokseen vaikuttaa joukkueen ja urheilijoiden vire, sekä erilaiset taktikat seikat ja myös otteluissa tapahtuvat odottamattomat sattumat. Viihdekohteet perustuvat sen sijaan huomattavasti enemmän sosiaalisiin ja yhteiskunnallisiin tekijöihin, kuten uutisointiin ja sosiaalisen median näkyvyyteen. Viihdekohteet ovat usein äänestystapahtumia, johon on vaikuttamassa suuren yleisön yleinen mielipide esimerkiksi Suomen presidentinvaalien ehdokkaista. Yleisön mielipidettä on mahdollista ohjata erilaisten mainoskampanjoiden kautta, jonka lisäksi median suhtautuminen eri ehdokkaisiin voi vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen merkittävästi.

Odotusarvot perustuvat eri asioihin

Urheiluvedonlyönnin ja viihdevetojen odotusarvot perustuvat hyvin eri asioihin. Vedonlyöntisijoittajat ja kertoimenlaskijat määrittelevät urheiluvetojen odotusarvot, eli kertoimet, pitkälti urheilijoiden vireen ja taitotason perusteella. Myös mahdolliset loukkaantumiset, pelikiellot ja sääolosuhteet vaikuttavat usein odotusarvoihin. Viihdekohteiden kertoimet perustuvat sen sijaan huomattavasti enemmän trendeihin ja yksittäisten ehdokkaiden tämän hetkisiin suosiokäyriin kansan keskuudessa. Tämä tekee viihdevedonlyönnistä enemmän sattumanvaraista.

Asiantuntijoiden arviot vaihtelevat

Voit hyödyntää asiantuntijoiden arvioita niin urheiluvedonlyönnissä kuin viihdevedonlyönnissäkin. Urheilussa erilaista dataa ja tilastoja on kuitenkin saatavilla usein enemmän, kuin vaikkapa tosi tv-ohjelmien vedonlyönnissä. Voit kuitenkin hyödyntää esimerkiksi Google trends -dataa vertaillaksesi esimerkiksi Euroviisusehdokkaiden suosiota eri maissa. Viihdekohteet perustuvat kuitenkin yleensä huomattavasti enemmän subjektiivisiin mielipiteisiin, kuin urheiluvedonlyönti. Ainakin, kun puhutaan voitolliseen vedonlyöntiin tähtäävästä vedonlyöntisijoittamisesta. Tämä ei tosin tarkoita, etteikö viihdekohteet voisi tarjota mukavaa jännitystä ja potentiaalisesti suuriakin voittoja.

Kertoimet muuttuvat viihdevedoissa nopeasti

Yksi viihdevetojen parhaista puolista ovat sen tarjoamat mahdollisuudet ylikertoimiin. Viihdekohteiden kertoimet voivat muuttua todella radikaalisti nopeassakin ajassa. Tämä on nähty mm. Euroviisuissa, joissa eri maiden suosio voi vaihdella viisufanien keskuudessa todella paljon, mitä lähemmäksi viisupäivä tulee.

Viihdekohteet tarjoavat usein maukkaita ylikertoimia, mutta kertoimet muuttuvat nopeasti.

Tämä voi tarjota mahdollisuuksia napata maukkaita ylikertoimia, mikäli olet aikaisin liikkeellä. Urheiluvedonlyönnissä nähdään harvoin yhtä suurta volatiliteettia, kuin viihdevetojen kertoimissa, sillä kertoimenlaskijoiden arviot on laskettu tarkasti joukkueiden voimasuhteiden mukaisesti. Viihdekohteissa eri ehdokkaiden voimasuhteet eivät ole läheskään yhtä selkeitä.

Huomioi viihdekohteiden ominaispiirteet

Viihdevedonlyönnissä on mahdollista menestyä paremmin, kun pidät mielessä sen ominaispiirteet. Tässä 3 vinkkiä viihdevedonlyöntiin:

  1. Seuraa tarkasti sosiaalista mediaa, kyselytutkimuksia ja yleistä mielipidettä eri ehdokkaista
  2. Varmista, että ymmärrät äänestysjärjestelmät. Osa viihdevedonlyönnin kohteista perustuu yleisöääniin ja osassa voittajan valitsee asiantuntijatiimi
  3. Huomioi, että osa voittajista valitaan poliittisesti. Esimerkiksi elokuva-alan suurin tapahtuma Oscar-gaala on kerännyt paljon kriittikiä vuosien varrella. Monen mielestä osa voittajista on voittanut palkinnon enemmän poliittisista ja yhteiskunnallisista syistä, kuin itse elokuvasuorituksen perusteella.
  4. Ole ajoissa liikkellä. Mikäli sinulla on vahva tunne voittajasta, lyö veto mahdollisimman ajoissa. Ns. underdog -kohteiden kertoimet laskevat yleensä viihdevedonlyönnissä nopeasti.

Kumpi on kannattavampaa urheiluvedonlyönti vai viihdevedonlyönti?

Mikäli mietit vielä, kumpi on kannattavampaa, urheiluvedonlyönti vai viihdevedonlyönti – on vastaus varsin yksinkertainen. Urheiluvedonlyönti on yleensä kannattavampaa, etenkin pitkässä juoksussa. Tämä näkyy myös siinä, että hyvin harva vedonlyöntiammattilainen lähtee panostamaan ainakaan suuria summia viihdevetoihin.

Viihdevedonlyönti on viihdevedonlyönti syystä, sillä odutusarvojen laskeminen on yleensä erittäin haastavaa. Viihdevedot voivat kuitenkin tarjota erinomaisia mahdollisuuksia ottaa isoja kertavoittoja, sillä esimerkiksi USA presidentinvaalien kertoimet heittelevät monesti erittäin paljon.

Bio

Jussi on Vedonlyontiyhtiot.comin sisällöntuottaja ja toimittaja. Jussilla on kokemusta rahapelialalta jo vuodesta 2010 saakka ja hänen erikoisosaamistaan ovat kansainväliset vedonlyöntisivustot sekä nettikasinot. Jussi on työskennellyt mm. Unibet ja Bet365 vedonlyöntiyhtiöiden palveluksessa. Vedonlyontiyhtiot.comin tiimiin Jussi liittyi vuonna 2018. Ota yhteyttä: jussi.alanen@vedonlyontiyhtiot.comLue lisää

Viimeisimmät artikkelit

veikkausvihjeet

Huhtikuun uutuudet sivustollamme

Lisäsimme huhtikuussa sivuillemme useita uusia vedonlyöntisivustoja, joista jokainen tarjoaa uusille asiakkaille hyviä vedonlyöntibonuksia.

10.04.2024
vedonlyontiyhtiot.com

Valioliigasta putoavat joukkueet – kertoimet

Valioliigan kausi 2023/2024 on ylittänyt jo puolivälin krouvin ja nyt on aika tarkastella vedonlyöntikertoimia Valioliigasta mahdollisesti putoavien joukkueiden osalta.

19.02.2024
vedonlyöntibonuksen-kierrätys

Top 5 veikkausbonukset juuri nyt

Vedonlyontiyhtiot.comin ylläpito on käynyt alkuvuoden 2024 aikana läpi yli 30 uutta veikkausbonusta, joista valitsimme lukijoillemme tämän hetken top 5 parhaat veikkausbonukset!

16.02.2024
arrow-scroll