ESports vedonlyönti

Jussi Alanen
Jussi Alanen - Toimittaja & Sisällöntuottaja
Päivitetty: 07. marraskuuta 2023 klo 17:06

Esports, eli elektroninen urheilu on yksi eniten kasvaneista urheilumuodoista 2020-luvulla. ESports on raivannut tiensä myös monen kansainvälisen vedonlyöntiyhtiön kohdevalikomaan. Tällä sivulla opit kaiken tarpeellisen Esportsin vedonlyönnistä ja löydät myös parhaat pelisivustot ESportsin vetoihin alapuolelta!

Bonusbet

Arvostelu 4.5 / 5

Bonusbet Arvostelu

Tervetuliaisbonus

100% veikkausbonus 100€ asti

 • Erinomainen sivusto bonusten ystäville
 • Pikavedonlyönti ilman pelitilin luontia
 • 100€ vedonlyöntibonus uusille pelaajille

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

LegendPlay

Arvostelu 4.4 / 5

LegendPlay Arvostelu

Tervetuliaisbonus

100% talletusbonus 250€ asti

 • Laaja kohde- ja kerroinvalikoima
 • Pikavedonlyönti - ei rekisteröitymistä
 • Vedonlyönnin bonus 150€ asti

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Bankonbet

Arvostelu 4.6 / 5

Bankonbet Arvostelu

Tervetuliaisbonus

100% talletusbonus 200€ asti

 • Vedonlyontiyhtiot.com suosikki vuonna 2024
 • 100% tervetuliaisbonus 200€ asti
 • Ei rekisteröitymistä

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

ComeOn!

Arvostelu 4.7 / 5

ComeOn! Arvostelu

Tervetuliaisbonus

5x10€ ilmaisvedot ensivedon jälkeen

 • Uudistettu ComeOn.com on täällä!
 • 5x10€ ilmaisvedot
 • Pelaa joko ilman rekisteröitymistä tai pelitilillä

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Posido

Arvostelu 4.7 / 5

Posido Arvostelu

Tervetuliaisbonus

200% talletusbonus 200€ asti

 • 200% vedonlyöntibonus 200€ asti meidän lukijoille!
 • Vedonlyöntisivu ilman rekisteröitymistä
 • 100% Verovapaa & suomenkielinen

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Tervetuliaisbonus

100% talletusbonus 200€ asti

 • Pelaa ilman rekisteröitymistä & välittömät kotiutukset
 • Vedonlyönti pikana ilman pelitilin luontia
 • Jopa 200€ talletusbonus ensitalletuksella

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Galaksino

Arvostelu 4.5 / 5

Galaksino Arvostelu

Tervetuliaisbonus

25 euron ilmaisveto

 • 25 euron ilmaisveto ilman rekisteröitymistä
 • Nopeat kotiutukset pankkitilille
 • 100% suomenkielinen & verovapaa sivusto

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

GreatWin

Arvostelu 4.6 / 5

GreatWin Arvostelu

Tervetuliaisbonus

100% ensitalletusbonus 200€ asti

 • Pelaa ilman rekisteröitymistä!
 • 100% tervetuliaisbonus 200€ asti
 • Nopeat kotiutukset suoraan pankkitilille

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Betkwiff

Arvostelu 4.2 / 5

Betkwiff Arvostelu

Tervetuliaisbonus

Kertoimen korotus

 • Kertoimen korotuksia vedonlyöntiin
 • 100% suomenkielinen vedonlyöntisivu
 • Uniikkeja bonuksia "yllätysvedoilla"

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Tervetuliaisbonus

100% bonus 200€ asti

 • 200€ Bonus ilman rekisteröitymistä
 • Nopeat kotiutukset ilman tiliä
 • Verovapaa & suomenkielinen pelisivusto

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Mitä on Esports?

Esports, eli elektroninen urheilu, on kilpailullista videopelien pelaamista. Kilpailut järjestetään usein suurissa tapahtumissa, joissa on yleisöä, tuomareita ja kommentaattoreita, samoin kuin perinteisessä urheilussa. Yleisimmät esports-pelit ovat joukkuepohjaisia ja ne vaativat sekä strategiaa että teknistä taitoa. Esports on saavuttanut suurta suosiota ympäri maailmaa, ja sen kilpailijat, joukkueet ja turnaukset saavat usein merkittävää mediahuomiota. Esports on levinnyt myös vedonlyönnin maailmaan ja siihen voi asettaa jopa kymmeniä erilaisia vetoja, ottelusta ja Esports-pelistä riippuen.

Esportissa voi kilpailla sekä amatöörina että ammattilaisena, ja ammattilaispelaajat voivat ansaita elantonsa palkinnoilla ja sponsorisopimuksilla. Suosittuja esports-pelejä ovat esimerkiksi ”League of Legends”, ”Dota 2”, ”Counter-Strike: Global Offensive” ja ”Overwatch”. Vedonlyönti onnistuu näihin kaikkiin peleihin netin vedonlyöntitoimistoilla.

Missä ESportista voi lyödä vetoa?

ESports-veikkaus on helpointa netissä, sillä useat suomalaiset vedonlyöntisivut tarjoavat virtuaaliurheilun kohteita sivuillaan. Esportsin suosio on kasvanut massiivisesti, ja moni vedonlyöntitoimisto tarjoaa nykyään myös veikkausbonuksia esports -kohteisiin. E-urheilun vedonlyönti on myös nykyään huomattavasti monipuolisempaa ja monet vedonvälittäjät tarjoavat viikoittain jopa tuhansia vedonlyöntikohteita e-urheiluun. ESportsista voit lyödä vetoa ainakin ComeOnilla, Bankonbetilla ja Unibetilla. ESportsin kohteita löytyy kuitenkin nykyään jo lähes jokaiselta kansainväliseltä vedonvälittäjältä, sillä lajin huomioarvio ja suosio vedonlyöjien keskuudessa on ollut kasvussa.

Listaamme tällä sivulle kaikki parhaat e-urheiluun erikoistuneet vedonlyöntitoimistot.

E-sports vedonlyönti on vielä uusi ilmiö vedonlyöntimarkkinoilla

Esports on vielä verrattaen uusi ilmiö vedonlyöntimarkkinoilla. Kun videopelaaminen miellettiin ennen vain harrastukseksi – ovat sen vaatimukset kasvaneet viime vuosina ammattilaisurheilun tasolle. Tämä on tarkoittanut myös palkinto- ja sponsorirahojen massiivista kasvua ja isoimpien turnausten palkintorahat ovat tänä päivänä jopa miljoonia dollareita.

Suomalaiset pelaajat ovat menestyneet lajissa viime vuosina erinomaisesti ja miljoonatuloille on yltänyt jo useampikin suomalaispelaaja.

Miljoonista puhutaan myös silloin, kun keskustellaan lajin seuraajamääristä. Miljoona ja miljoonat katsojat seuraavat isoja peliturnauksia, joita striimataan suorina lähetyksinä esimerkiksi Twitchin kautta.

ESportsin etuna vedonlyöjälle on se, että vedonlyöntiyhtiöiden kertoimenlaskijat eivät tunne lajia vielä yhtä hyvin, kuin vaikkapa perinteisiä jalkapallokohteita. Tämä avaakin oivia mahdollisuuksia lajin seuraajalle löytää mehukkaita ylikertoimia.

Esportsissa pätee samat lainalaisuus, kuin urheiluvedonlyönnissäkin: mitä tuntemattomampi ottelu on kyseessä, sitä parempia mahdollisuuksia se tarjoaa meille betsaajille löytää ylikertoimia.

Suosituimmat ESports-pelit ovat CS:GO, Dota 2, League of Legends ja Starcraft 2. Pelit eroavat merkittävästi toisistaan, joten ne tarjoavat hyvin erilaisia peli-ideoita. Etenkin CS:GO betting on kasvava vedonlyönnin muoto E-sportsin parissa.

Vedonlyönnissä ESports on kuitenkin vielä lastenkengissä ja yleisimmät vetomuodot ovat simppeli voittajavedot ja yli / alle -vedot. Tämä saattaa kuitenkin muuttua tulevaisuudessa, kun kilpapelaamisen suosio jatkaa kasvuaa kansainvälisillä vedonlyöntimarkkinoilla.

Vinkkejä ESports vedonlyöntiin

ESports-vedonlyönnin perusperiaatteet ovat samat, kuin missä tahansa muussakin vedonlyönnissä: tunne laji ja joukkueet. Eri peleissä pätevät eri lainalaisuudet. Esimerkiksi CS:GO:ssa yksittäisen pelaajan merkitys joukkueen menestykselle on huomattavasti suurempi kuin joukkuestrategiaan perustuvissa Dota 2:ssa ja League Of Legendsissa. Listaamme alapuolelle muutamia hyödyllisiä vinkkejä e-sports vetojen asettamiseen.

Onko kyseessä LAN vai Online -peli?

ESports-ottelut pelataan joko LAN- tai online -verkossa. LAN on paikallisverkko, joka minimoi verkkohyökkäyksen riskin. Isot turnaukset pelataan pääasiassa aina LAN-verkon kautta, joten niiden veikkaaminen on huomattavasti turvallisempaa kuin online-otteluiden.

Lisäksi LAN-otteluissa huijaaminen on merkittävästi hankalampaa kuin onlinessa. LAN-otteluissa pelaajien koneita valvotaan jatkuvasti, jolloin esimerkiksi erilaisten apuohjelmien käyttäminen ei ole mahdollista.

Täysin aukoton systeemi ei kuitenkaan ole, sillä CS-pelaaja KQLY käytti vuonna 2014 useamman kuukauden ajan huijausohjelmaa, joka avusti joukkueen suurturnauksen voittoon. Kyseinen pelaaja bannattiin lopulta lajista ikuisesti.

Tarkkaile joukkueiden kuntoa ja strategiaa

Elektronisessa urheilussa joukkueiden ja pelaajien tasoerot voivat olla isoissakin turnauksissa merkittäviä. On hyvä tarkkailla joukkueiden kuntoa ja yllätyspotentiaalia turnausten alkukierroksilla, sillä osa joukkueista pystyy yllättämään vastustajiaan strategisilla muutoksilla viime hetkellä.

ESportsin suurnturnauksissa suursuosikit menevät yleensä pitkälle, mutta jättiyllätyksiäkin nähdään – juuri rohkeiden taktisten peliliikkeiden ansiosta.

Pelaajamuutokset sekoittavat pakkaa

Yhdenkin pelaajan lähtö tai siirtyminen joukkueeseen voi sekoittaa joukkueen pakkaa etenkin ensimmäisissä turnauksissa. ESports on strateginen joukkuepeli, joka vaatii usein vuosien yhteistä harjottelua, jotta joukkueella on mahdollisuus päästä pelin absoluuttiselle huipulle. Lisäksi jokaisessa esports pelissä on tähtipelaajia, joiden lähtö joukkuuesta voi kääntää joukkueiden voimasuhteita merkittävälläkin tavalla

Tarkkaile siis joukkueiden pelaajamuutoksia huolellisesti!

Yksi vai useampi pelikierros?

ESportissa törmää usein termeihin Bo1, bo2, bo3, bo5. Näillä tarkoitetaan, ratkeaako kamppailu parasta yhdestä, kahdesta, kolmesta vai viidestä -menetelmällä. Tällä voi olla todella suuri merkitys ottelun lopputuloksen kannalta, sillä yksittäisessä ottelussa mikä tahansa joukkue voi yllättää suursuosikinkin.

Paras viidestä -menetelmällä pelattaessa suosikit yleensä jyräävät lopulta voittooon. Huomioi siis pelikierrosten määrä, ennen kuin lyöt vetoa altavastaajan puolesta.

Elektroninen urheilu tiivistettynä

Elektroninen urheilu on kasvava urheiluvedonlyönnin muoto, jonka esimerkiksi vedonlyöntiyhtiö ComeOn on ottanut näkyvästi listoilleen. Vaikka pelivalikoima on vielä varsin kapea, niin lajin aktiivinen seuraaja voi löytää todella rahanarvoisia pelikohteita kertoimenlaskijoiden virhearvioista johtuen. Kuten totesimme aiemmin, lajin pienempi suosio urheiluvedonlyöntiin verrattuna avaa meille pelaajille erinomaisia mahdollisuuksia löytää markkinoilta ylikertoimia.

Yksittäisen tähtipelaajan siirtyminen toiseen ESports -talliin voi tehdä aiemmin altavastaajajoukkueena tunnetusta tiimistä yhtäkkiä lajin hallitsijan. Tämä tekeekin ESportsin vedonlyönnistä lähes yhtä mielenkiintoista ja jännittävää, kuin urheiluvedonlyönnistä.

Mieti näitä ennen Esports-vetojen asettamista:

 • Onko markkina tai kertoimenlaskija ylireagoinut aiempiin tapahtumiin?
 • Millä joukkueella on yllätyspotentiaalia? Onko joukkue kyennyt yllättämään vastustajiaan aiemmin?
 • Amatöörijoukkueiden esitykset ovat usein epätasaisia – panosta ammattijoukkueisiin
 • Tarkista joukkueen pelaajamuutokset, onko joukkue menettänyt jonkun luottojäsenistään kilpailijalle?
 • Huomioi pelikierrosten määrä. Mitä useampi pelikierros, sitä todennäköisempää on ennakkosuosikin voitto.
comeon-suomi 4.7

Paras sivusto ESportsiin

ComeOn!

 • Uudistettu ComeOn.com on täällä!
 • 5x10€ ilmaisvedot
 • Pelaa joko ilman rekisteröitymistä tai pelitilillä

Tervetuliaisbonus

5x10€ ilmaisvedot ensivedon jälkeen

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

UKK

Esports tarkoittaa elektronista urheilua, eli kilpapelaamista. ESports -turnauksissa on paikalla yleisöä ja ottelut striimataan suorina lähetyksinä.

Suosituimmat ESports -pelit ovat League of Legends (LOL), Dota 2, Overwatch ja CS: GO.

Kyllä voi. Löydät parhaat vedonlyöntitoimistot ESports-vetoihin Vedonlyontiyhtiot.comin viikoittain päivittyvästä listauksesta.

Kyllä voi, mutta se on haastavaa. Hyviä ESports pelaajia on satoja tuhansia, mutta vain murto-osa pelaajista elää ESportsilla.

Bio

Jussi on Vedonlyontiyhtiot.comin sisällöntuottaja ja toimittaja. Jussilla on kokemusta rahapelialalta jo vuodesta 2010 saakka ja hänen erikoisosaamistaan ovat kansainväliset vedonlyöntisivustot sekä nettikasinot. Jussi on työskennellyt mm. Unibet ja Bet365 vedonlyöntiyhtiöiden palveluksessa. Vedonlyontiyhtiot.comin tiimiin Jussi liittyi vuonna 2018. Ota yhteyttä: jussi.alanen@vedonlyontiyhtiot.comLue lisää

Tilaa Ilmaisvedot Suoraan Sähköpostiisi

Syötä sähköposti ja saat ilmaisvetoja & muita bonuksia viikoittain!

  arrow-scroll