Vakioveikkaus

Jussi Alanen
Jussi Alanen - Toimittaja & Sisällöntuottaja
Päivitetty: 28. tammikuuta 2024 klo 19:00

Vakioveikkaus on Suomen ensimmäinen urheiluvedonlyöntipeli. Suomen ensimmäinen vakiorivi pelatiin vuonna jo vuonna 1940, juoksijalegenda Paavo Nurmen toimesta. Vakioveikkaus on kuulunut Suomen suosituimpiin vedonlyöntimuotoihin siis jo 40-luvusta asti ja vaikka vedonlyönti on muuttunut vuosien varrella rutkasti, on Vakioveikkaus pitänyt pintansa suomalaisten sydämissä.

Vakioveikkausta pelatan yleisimmin Veikkauksen sivuilla, mutta suomalaisten suosikkipeli on saatavilla muunneltuna myös joillakin netin vedonlyöntisivuilla. Netin vedonlyöntisivuilla voit myös pelata isoja pitkävetojalappuja, joita on mahdollista pelata samalla periaatteella, kuin vakioveikkausta.

Kaikista perinteisin Vakioveikkaus pelataan lauantaisin, jolloin Vakio 1 -veikkaukseen pelataan kymmeniä tuhansia rivejä. Vakio 1 on yleensä jalkapallovakio, jossa pelaaja voi voittaa jopa yli 100 000 euron arvoisen päävoiton.

Tällä sivulla opit kaiken tarpeellisen Vakioveikkauksesta ja löydät myös parhaat vedonlyöntitoimistot alapuolelta.

Bonusbet

Arvostelu 4.5 / 5

Bonusbet Arvostelu

Tervetuliaisbonus

100% veikkausbonus 100€ asti

 • Erinomainen sivusto bonusten ystäville
 • Pelaa ilman pelitilin luontia
 • 100€ ensitalletusbonus uusille pelaajille

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Betnflix

Arvostelu 4.5 / 5

Betnflix Arvostelu

Tervetuliaisbonus

100% vedonlyöntibonus 100€ saakka

 • Vuoden 2024 uutuus
 • Pelaa ilman rekisteröitymistä
 • Verovapaat voitot

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Tervetuliaisbonus

100% talletusbonus 200€ asti

 • Pelaa ilman rekisteröitymistä & välittömät kotiutukset
 • Vedonlyönti pikana ilman pelitilin luontia
 • Jopa 200€ talletusbonus ensitalletuksella

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

LegendPlay

Arvostelu 4.4 / 5

LegendPlay Arvostelu

Tervetuliaisbonus

100% talletusbonus 250€ asti

 • Laaja kohde- ja kerroinvalikoima
 • Pikapelaaminen - ei rekisteröitymistä
 • Bonustarjous 150€ asti

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Tervetuliaisbonus

100% veikkausbonus 100€ saakka

 • Moderni suomenkielinen pelisivusto
 • Kuukausittaiset 50€ ilmaisvedot
 • Suomenkielinen betsitoimisto & nettikasino

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

ComeOn!

Arvostelu 4.7 / 5

ComeOn! Arvostelu

Tervetuliaisbonus

5x10€ ilmaisvedot ensivedon jälkeen

 • Suomen suosituin pelisivusto
 • 5x10€ ilmaisvedot
 • Pelaa joko ilman rekisteröitymistä tai pelitilillä

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Casinia

Arvostelu 4.3 / 5

Casinia Arvostelu

Tervetuliaisbonus

100% vedonlyöntibonus 200€ asti

 • Pikavedonlyöntiin erikoistunut sivusto
 • 100% suomenkielinen pelisivusto
 • Hyvät bonustarjoukset

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Bankonbet

Arvostelu 4.6 / 5

Bankonbet Arvostelu

Tervetuliaisbonus

100% talletusbonus 200€ asti

 • Nopeat kotiutukset ilman rekisteröitymistä
 • 100% tervetuliaisbonus 200€ asti
 • Suomenkielinen

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Vivatbet

Arvostelu 4.1 / 5

Vivatbet Arvostelu

Tervetuliaisbonus

Talletuksen tuplaus 200€ asti

 • 100% Suomenkielinen ja verovapaa vedonvälittäjä
 • Luotettava Viron pelilisenssi
 • Hyvä vedonlyöntibonus 200€ asti

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Posido

Arvostelu 4.7 / 5

Posido Arvostelu

Tervetuliaisbonus

200% talletusbonus 200€ asti

 • 200% talletusbonus 200€ asti meidän lukijoille!
 • Pelaa pikana ilman tiliä
 • 100% Verovapaa & suomenkielinen

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

GreatWin

Arvostelu 4.6 / 5

GreatWin Arvostelu

Tervetuliaisbonus

100% ensitalletusbonus 200€ asti

 • Pelaa ilman rekisteröitymistä!
 • 100% tervetuliaisbonus 200€ asti
 • Nopeat kotiutukset suoraan pankkitilille

Säännöt ja ehdot pätevät. Pelaa vastuullisesti. 18+

Siirry osioon

Miten Vakioveikkausta pelataan?

Vakioveikkauksessa veikataan yleensä 10 – 13 ottelun lopputulosta 1X2 -merkeillä. Kohteisiin voi asettaa halutessaan useamman merkin, vaikka kaikki kolme merkkiä. Tämä kuitenkin nostaa rivin hintaa merkittävästi. Lisäksi voit pelata erilaisia järjestelmärivejä tai haravarivejä. Vakioveikkausta voit pelata ainoastaan Veikkauksella.

vakioveikkaus_veikkauskertoimet

Lauantaivakiossa on yleensä 12 – 13 kohdetta.

Tarjolla on myös minivakioita, joissa on 6 – 10 kohdetta. Minivakion voitto-osuus on yleensä huomattavasti matalampi, kuin päävakiossa.

Vakioveikkauksen pelaaminen netissä

Vakioveikkauksen pelaaminen netissä onnistuu joko Veikkauksen sivuilla tai vaihtoehtoisesti kansainvälisillä vedonlyöntitoimistoilla ja niiden urheiluvedonlyöntiosiossa. Kansainvälisillä toimistoilla ei tosin ole tarjolla aivan perinteistä vakiokierrosta, mutta eri kohteita yhdistelemällä voitto-osuudet on mahdollista nostaa jopa kymmeniin tuhansiin euroihin. Urheiluvedonlyönti netissä mahdollistaakin vakioveikkauksen pelaamisen hivenen muunneltuna.

Vakiobonukset

Vakioveikkaukseen ei ole lähtökohtaisesti saatavilla erillisiä veikkausbonuksia. Tämä johtuu ensinnäkin siitä, että Veikkaus ei tarjoa vedonlyöntibonuksia sivuillaan. Veikkausbonuksia voit kuitenkin lunastaa lukuisilta netin vedonvälittäjiltä, ja parhaat veikkausbonukset ovat ehdoiltaan varsin suotuisia monenlaiseen vedonlyöntiin, myös Vakion viikon kohteisiin.

Vakiovihjeet

Pelivihjeitä vakioveikkaukseen on mahdollista löytää monilta vihjesivustoilta. Tämä siitäkin huolimatta, että Vakioveikkaus ei ole pelaajan näkökulmasta kovinkaan kannattava peli.

Tämä siitä syystä, että voittotodennäköisyyksien nostamiseksi tulee osa kohteista pelata ”tukkoon” kolmella merkillä, mikä vastaavasti nostaa pelikupongin hintaa kohtuuttomasti.

Mikäli kuitenkin haluat hyödyntää tarjolla olevia Vakioveikkauksen vihjeitä, niin suosittelemme pelaamaan vihjeet porukkapelinä. Tällöin rahallinen panostus pysyy kurissa, mutta päävoiton osuessa kohdalle tuotto on edelleen maukas.

Vakioveikkauksen lajit

Vakiveikkausta on mahdollista pelata useissa eri lajeissa. Perinteisin vakioveikkauksen muoto on lauantaivakio, jossa on tarjolla Englannin Valioliigaa ja muita brittifutiksen kohteita. Lisäksi minivakiossa on usein tarjolla pienempien palloilusarjojen pelikohteita. Käymme seuraavaksi läpi Vakioveikkauksen yleisimmät lajit.

Jalkapallo

Jalkapallovakio on kaikista yleisin Vakioveikkauksen muoto. Jalkapallon vedonlyönti on kuulunut Vakioveikkauksen riveihin jo pelin alkuajoista lähtien ja se on edelleen suosituin laji. Lauantain futisvakion lisäksi jalkapalloon on tarjolla useita eri pelipäiviä läpi futiskauden. Jalkapallosarjoista vahviten edustettuna ovat Valioliiga, Veikkausliiga, Mestarien liiga sekä Bundesliiga. Myös Serie A ja La Liga ovat vahvasti mukana vakioveikkauksen kohteissa. Jalkapallovakiossa on tarjolla myös minivakio -kohteita.

Jääkiekko

Jääkiekko on toinen suosittu laji Vakioveikkauksessa. Jääkiekko on Suomen seuratuin laji, ja se näkyy luonnollisesti myös vakion tarjonnassa. Erilaisia vakiorivejä jääkiekkoon on tarjolla joka viikko ja etenkin NHL-vakio on noussut suureen suosioon. Jääkiekon vakion vaihto ei ole yleensä läheskään yhtä suuri, kuin perinteisessä jalkapallon lauantaivakiossa, mutta tarjolla on silti ajoittain varsin mukavia voittopotteja. Jääkiekon vakiossa ristien (tasapelien) osuus on yleensä paljon pienempi, kuin jalkapallovakiossa. Tämä avaa kuitenkin hyviä saumoja hakea epätodennäköisiä rivejä ja suurempia voittoja. Jääkiekkovakion yleisin vakiorivi on NHL-vakio ja Liiga-vakio. Lisäksi jääkiekon MM-kisojen aikaan on tarjolla erillinen MM-vakio, joka kerää rutkasti panoksia.

Formulavakio

Formulavakio on hivenen harvinaisempi näky, kuin jääkiekko- ja jalkapallovakio. Formulavakio on kuitenkin kuuluunut Veikkauksen pelitarjontaan jo 2000-luvun alkuvaiheesta asti. Formula on edelleen Suomessa todella suosittu laji ja formulavetoja asetetaan perinteisen voittajavedon kohteiden ohella myös Vakioon. Formulavakio on tarjolla usein sekä itse kilpailuun että myös aika-ajoihin. Formulavakion voitonjako on yleensä paljon pienempi, kuin lauantain futisvakiossa, mutta vaihto voi nousta siitä huolimatta jopa yli 20 000 euroon. Tämä tekeekin formulavakiosta jännittävän pelimuodon vakioon.

Pelijärjestelmät

Vakioveikkausta voi pelata kahdella eri tapaa:

Järjestelmävakio on yksinkertaisin tapa pelata Vakioveikkauksessa. Tällä pelimuodolla valitset ottelun lopputuloksen perinteisillä 1X2 -merkeillä, joita voit käyttää kohteissa halutessasi useammankin. Keskimäärin Vakiorivin hinta on 6,40 – 12,80€, mikä on vielä suhteellisen järkevä panostusmäärä näin kannattomaan peliin.

Haravajärjestelmä on hivenen monimutkaisempi tapa pelata Vakioveikkausta. Haravajärjestelmässä saat samalla rahalla enemmän merkkejä käyttöösi jokaiseen kohteeseen. Valitettavasti tässä pelimuodossa et voi saada 13-oikein tulosta, joten haravajärjestelmä ei ole kovinkaan suositeltava pelimuoto.

Järjestelmä on yleensä paras tapa pelata vakioveikkausta voitollisen vedonlyönnin periaatteilla.

Vakion voitonjako & tulokset

Vakion voitonjako vaihtelee viikko- ja pelikohtaisesti. Ajankohtaisen voitonjaon ja Vakion tulokset näet Veikkauksen sivuilta tai perinteisesti Ylen teksti-tv:stä.

Vakion voittoluokkien suuruus riippuu pelattujen rivien määrästä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että mitä useampi pelaaja on pelannut samaa riviä – sitä useamman pelaajan kesken voitot jaetaan. Onkin järkevää hakea vakioriveihin ainakin pari yllättävää tulosta, joilla isommat pelaajamassat putoavat pois voitonjaosta.

Vakion bonuskierrokset

Vakioveikkauksessa saatat törmätä termiin ”bonuskierrokset”. Tällä tarkoitetaan ylimääräisiä vakion kierroksia, mikäli esimerkiksi lauantainvakiossa on jäänyt tavallista enemmän jakamattomia voittoja. Vakion bonuskierrokset tulivat mukaan vuonna 2015 ja ne tarjoavat lisää panostusmahdollisuuksia Vakion suurkuluttajille. Bonuskierroksissa jaetaan lisärahaa ja bonuskierrokset ovat useimmiten joko jalkapalloon tai jääkiekkoon.

vakioveikkaus

Kannattaako vakioveikkausta pelata?

Vakioveikkaus on edelleen suosituimpia urheiluvedonlyönnin muotoja Suomessa. Vakioveikkaus on valitettavasti varsin kannattamaton peli valtaosalle pelaajista. Vakioveikkauksessa on hyvinkin mahdollista saada kaikki kohteet oikein, mutta mahdollinen voitto-osuus saattaa jäädä usein hyvin pieneksi. Esimerkiksi lauantainvakion 13 oikein tuloksella saattaa voittaa pahimmimillaan vain muutamia kymppejä, mikäli rivi on ollut erittäin todennäköinen ja paljon pelattu. Paras tapa pelata vakiota onkin valita ns. varmat kohteet ja hakea yllätyksiä pelaamaalla osa kohteista ”tukkoon” (valitsemalla kohteeseen kaikki merkit).

Vakioveikkaus sopii sinulle hyvin, mikäli haluat hakea jännitystä ja pelata vedonlyöntiä viihdemielessä. Esimerkiksi pitkäveto on kuitenkin huomattavasti kannattavampi pelimuoto, etenkin pitkällä aikavälillä.

UKK

Vakioveikkaus on suosittu urheiluvedonlyöntipeli, jossa veikataan useamman ottelun lopputuloksia 1X2 -vedoilla. Vakioveikkauksessa on useimmiten 10-13 pelikohdetta. Minivakiossa kohteita voi olla esimerkiksi 7-9.

Vakioveikkauksessa voit pelata järjestelmä- tai haravarivejä. Järjestelmässä voit laittaa useita merkkejä yhteen kohteeseen, esimerkiksi 1X. Haravalla voit nostaa voittotodennäköisyyttä, mutta et voi voittaa ns. 13 oikein riviä.

Mikäli vakioveikkauksessa mukana oleva kohde perutaan tai siirretään, oikea merkki arvotaan.

Yhden rivin laskennallinen todennäköisyys saada 13 oikein vakiossa on noin: 1:1 539 323.

Vakioveikkaus on erittäin haastava peli, jonka palautusprosentti ei ole kovin hyvä. Single-vedot ovat huomattavasti kannattavampi tapa pelata vedonlyöntiä.

Bio

Jussi on Vedonlyontiyhtiot.comin sisällöntuottaja ja toimittaja. Jussilla on kokemusta rahapelialalta jo vuodesta 2010 saakka ja hänen erikoisosaamistaan ovat kansainväliset vedonlyöntisivustot sekä nettikasinot. Jussi on työskennellyt mm. Unibet ja Bet365 vedonlyöntiyhtiöiden palveluksessa. Vedonlyontiyhtiot.comin tiimiin Jussi liittyi vuonna 2018. Ota yhteyttä: jussi.alanen@vedonlyontiyhtiot.comLue lisää
arrow-scroll