Vakioveikkaus

vakioveikkaus_veikkauskertoimet

Vakioveikkaus on Suomen ensimmäinen urheiluvedonlyöntipeli. Suomen ensimmäinen vakiorivi pelatiin vuonna jo vuonna 1940, juoksijalegenda Paavo Nurmen toimesta.

Vakioveikkausta pelatan yleisimmin Veikkauksen sivuilla, mutta suomalaisten suosikkipeli on saatavilla muunneltuna myös joillakin netin vedonlyöntisivuilla.

Kaikista perinteisin Vakioveikkaus pelataan lauantaisin, jolloin Vakio 1 -veikkaukseen pelataan kymmeniä tuhansia rivejä. Vakio 1 on yleensä jalkapallovakio, jossa pelaaja voi voittaa jopa yli 100 000 euron arvoisen päävoiton.

Miten Vakioveikkausta pelataan?

Vakioveikkauksessa veikataan yleensä 10 – 13 ottelun lopputulosta 1X2 -merkeillä. Kohteisiin voi asettaa halutessaan useamman merkin, vaikka kaikki kolme merkkiä. Tämä kuitenkin nostaa rivin hintaa merkittävästi.

vakioveikkaus_veikkauskertoimet

Lauantaivakiossa on yleensä 12 – 13 kohdetta.

Tarjolla on myös minivakioita, joissa on 6 – 10 kohdetta. Minivakion voitto-osuus on yleensä huomattavasti matalampi, kuin päävakiossa.

Vakioveikkauksen pelaaminen netissä

Vakioveikkauksen pelaaminen netissä onnistuu joko Veikkauksen sivuilla tai vaihtoehtoisesti kansainvälisillä vedonlyöntitoimistoilla. Kansainvälisillä toimistoilla ei tosin ole tarjolla aivan perinteistä vakiokierrosta, mutta eri kohteita yhdistelemällä voitto-osuudet on mahdollista nostaa jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

Vakiovihjeet

Pelivihjeitä vakioveikkaukseen on mahdollista löytää monilta vihjesivustoilta. Tämä siitäkin huolimatta, että Vakioveikkaus ei ole pelaajan näkökulmasta kovinkaan kannattava peli.

Tämä siitä syystä, että voittotodennäköisyyksien nostamiseksi tulee osa kohteista pelata ”tukkoon” kolmella merkillä, mikä vastaavasti nostaa pelikupongin hintaa kohtuuttomasti.

Mikäli kuitenkin haluat hyödyntää tarjolla olevia Vakioveikkauksen vihjeitä, niin suosittelemme pelaamaan vihjeet porukkapelinä. Tällöin rahallinen panostus pysyy kurissa, mutta päävoiton osuessa kohdalle tuotto on edelleen maukas. Katso Vedonlyontiyhtiot.com vakiovihjeet täältä.

Pelijärjestelmät

Vakioveikkausta voi pelata kahdella eri tapaa:

Järjestelmävakio on yksinkertaisin tapa pelata Vakioveikkauksessa. Tällä pelimuodolla valitset ottelun lopputuloksen perinteisillä 1X2 -merkeillä, joita voit käyttää kohteissa halutessasi useammankin. Keskimäärin Vakiorivin hinta on 6,40 – 12,80€, mikä on vielä suhteellisen järkevä panostusmäärä näin kannattomaan peliin.

Haravajärjestelmä on hivenen monimutkaisempi tapa pelata Vakioveikkausta. Haravajärjestelmässä saat samalla rahalla enemmän merkkejä käyttöösi jokaiseen kohteeseen. Valitettavasti tässä pelimuodossa et voi saada 13-oikein tulosta, joten haravajärjestelmä ei ole kovinkaan suositeltava pelimuoto.

Järjestelmä on yleensä paras tapa pelata vakioveikkausta voitollisen vedonlyönnin periaatteilla.

Vakion voitonjako & tulokset

Vakion voitonjako vaihtelee viikko- ja pelikohtaisesti. Ajankohtaisen voitonjaon ja Vakion tulokset näet Veikkauksen sivuilta tai perinteisesti Ylen teksti-tv:stä.

Vakion voittoluokkien suuruus riippuu pelattujen rivien määrästä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että mitä useampi pelaaja on pelannut samaa riviä – sitä useamman pelaajan kesken voitot jaetaan. Onkin järkevää hakea vakioriveihin ainakin pari yllättävää tulosta, joilla isommat pelaajamassat putoavat pois voitonjaosta.